Panierowane klopsiki z czosnkiem i cebulką :)
12/09/2015
Dziś na obiad uraczyłam moją rodzinkę przepysznymi klopsikami z indyka (czy kotletami mielonymi jak to woli) panierowanymi w bułce tartej. Były pyszne, aromatyczne a co najważniejsze nie wyszły suche. Kto ma ochotę na takie pyszności to poniżej przepis. Życzę smacznego :)
Ja podawałam z pure ziemniaczanym i surówką z marchewki :) Smacznego !!!
Potrzebujemy:
0,5 kg mięsa mielonego z indyka
1 mała bułka (najlepiej "od wczoraj")
1 duża cebula
4 ząbki czosnku
1 jajko
przyprawy: majeranek, pieprz, sól, bazylia i tymianek
bułka tarta do panierowania
Przygotowanie:
Bułkę namaczamy w mleku i odciskamy, mieszamy z mięsem, jajkiem i przyprawami.
Cebulę
dość drobno kroimy, czosnek przeciskamy przez praskę i smażymy razem na
odrobinie oleju. Wszystko mieszamy razem z mięsem. Dość długo i
dokładnie żeby ładnie się wszystko połączyło.
Formujemy klopsiki i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na złoty kolor z obydwu stron tuż przed podaniem.
Wysmakowana, czyli blog parenting i lifestyle ma więcej takich pysznych przepisów. Koniecznie zajrzyjcie.
7 komentarze
Smakowicie wygląda :) Koniecznie trzeba wypróbować :)
OdpowiedzUsuńa jak smakuje ;) polecam
UsuńTakie właśnie moi panowie uwielbiają :)
OdpowiedzUsuńmój mąż też :)
UsuńMięsko zawsze dobrze smakuje :)
OdpowiedzUsuńA teraz z innej beczki, nominuję Cię do Liebster Blog Award 2015! :)
Będzie mi bardzo miło, jeśli odpowiesz na kilka moich niedyskretnych pytań ;)
Znajdziesz je w moim ostatnim wpisie http://mamaalone.blogspot.com/2015/12/liebster-blog-award-2015.html
Pozdrawiam!
widziałam kochana - oczywiście odpowiem :) bardzo mi miło :)
UsuńJej wyglądają apetycznie :0
OdpowiedzUsuń