Panierowane klopsiki z czosnkiem i cebulką :)

12/09/2015

Dziś na obiad uraczyłam moją rodzinkę przepysznymi klopsikami z indyka (czy kotletami mielonymi jak to woli) panierowanymi w bułce tartej. Były pyszne, aromatyczne a co najważniejsze nie wyszły suche. Kto ma ochotę na takie pyszności to poniżej przepis. Życzę smacznego :)
Ja podawałam z pure ziemniaczanym i surówką z marchewki :) Smacznego !!!



Potrzebujemy:
0,5 kg mięsa mielonego z indyka
1 mała bułka (najlepiej "od wczoraj") 
1 duża cebula
4 ząbki czosnku 
1 jajko
przyprawy: majeranek, pieprz, sól, bazylia i tymianek
bułka tarta do panierowania

Przygotowanie:
Bułkę namaczamy w mleku i odciskamy, mieszamy z mięsem, jajkiem i przyprawami.
Cebulę dość drobno kroimy, czosnek przeciskamy przez praskę i smażymy razem na odrobinie oleju. Wszystko mieszamy razem z mięsem. Dość długo i dokładnie żeby ładnie się wszystko połączyło.






Formujemy klopsiki i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na złoty kolor z obydwu stron tuż przed podaniem. 



 
 

7 komentarze

  1. Smakowicie wygląda :) Koniecznie trzeba wypróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Takie właśnie moi panowie uwielbiają :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Mięsko zawsze dobrze smakuje :)

    A teraz z innej beczki, nominuję Cię do Liebster Blog Award 2015! :)
    Będzie mi bardzo miło, jeśli odpowiesz na kilka moich niedyskretnych pytań ;)
    Znajdziesz je w moim ostatnim wpisie http://mamaalone.blogspot.com/2015/12/liebster-blog-award-2015.html
    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. widziałam kochana - oczywiście odpowiem :) bardzo mi miło :)

      Usuń

MAM

Blogowa akcja "Nie palę w ciąży - również biernie"